Skip to content Skip to footer

Dansk Mester på 4 timer – ny rekord? :-)

Hej gutter og gutinder! Det første køretekniske kursus i 2012 hos Dorte og Johnny på Sjælland.

På mine kurser lægger jeg mest vægt på at få folk op at stå, lægge vægten korrekt i svingene, bruge kobling (den er til for det samme!) og køre langsomt og perfekt. Så kommer farten. På videoen viser Brian og Martin hvordan mudder og iset underlag skal tackles. Alle gjorde det supergodt og det glæder mig inderligt når jeg ser succesoplevelser i deres øjne og kropssprog. Et brøl og en næve som slås hårdt igennem luften er ikke til at tage fejl af… Tak for en super dag, især til Dorte for atter igen igen at lade mig benytte hendes perfekte matrikel til et offroad kursus!

 

Efter kurset var planen at køre ind og besøge min storebror, som for nyligt er flyttet til Valby. Spise lidt med ham og så snorke tidligt. Men bedst som jeg kørte fra Dortes Ranch, så ringede sidste års Enduro Champ Kristoffer Rasmussen og tilbød hans gæsteværelse til mig. Kristoffer bor 2-3 km fra hvor vi kørte løbet idag, så det kunne ikke være mere perfekt. Fik en fornem hilsen af hans 2 store tunge hunde, hurtigt bad og så ud og spise noget pasta på en beværtning i Sorø. Fik snakket om fortid, nutid og fremtid og havde en god aften. Hjem og se lidt boksning og så i seng. Kristoffer dedikerede sit liv til uddannelse og karriere da han stoppede med Motocross som 20årig. Må sige at de 10 år han brændte krudt af på karrieren har givet flot afkast. Lige fra den lange indkørsel, til den store designerbyggede villa med tilhørende cross og enduro spor i privat jord, til stor garage med alt hvad man kunne ønske sig af legetøj…..til privat mini biograf, træningscenter, slyngelstuer og rådden god udsigt. Hatten af for så fine forhold i så ung en alder!!! Han er en værdig Enduro mester ;-)

 

Lukkede døren ind til gæsteværelset kl. 22 og stod op igen kl. 7.00. Fes ned til banen, og begyndte at gøre klar. Det hele skete i sidste øjeblik for mig og jeg var absolut sidste mand til starten. Det gik galt for mig fordi der var så mange at snakke med og jeg blev grebet af at gå noget af banen rundt. Helt unødvendigt, men alligevel fristende. Så et par linier hist og pist som jeg drog fordel af under løbet, så helt spildt var det ikke.

 

Løbet gik efter bogen. Efter 50 meter løb hen til cyklerne, som gik mest op i pjat, skubben og plasken med vand (i hvert fald fra min side) gik løbet igang med Jacob Heilmann i front. Den knægt kan godt give gas og han skal nok blive en mere seriøs trussel om et par år, bare han bliver ved med at træne teknik og fysik, så kommer farten. Vi røg begge to i en lumsk omgang offcamber som jeg tror gik galt, måske mest af alt fordi Jacob sjatgassede for meget. Svært at sige bagefter, især fordi vi kun prøvede den sektion en gang, så lukkede arrangørerne den af. Lidt ærgerligt, da der virkelig var anledning til asen og masen (= ekstremt). Efter denne sektion kørte jeg rundt om Jacob og fik et ordentligt hul ned til forfølgerne. Ved ikke hvor mange omgange jeg var foran på et tidspunkt, men der var i hvert fald god tid til pitstops.

 

En sektion mere blev nedlagt, fordi den blev for svær. Igen ærgerligt da det igen tog lidt af den ekstreme del af løbet. Håber at der kommer nogle flere hjælpere med reb, så folk kan blive trukket op og de der så kan køre, de kan gøre det. Det er ekstremt :-)

 

Sporet tog ca. 10 minutter at komme rundt på, og med en uudfordret føring, blev det til 4 lange timer i pedalerne. Ingen tvivl om at det var et lækkert spor men ekstremt? Hmm… Jeg har jo kørt Tough One, Erzberg og Hells Gate og har færdes meget i Ekstreme Enduro kredse, så jeg håber Lars lige skruer lidt mere op for styrken næste år og evt. laver nogle chickenlines. Det var uden tvivl sværere end normalt men i mine øjne, så er det bare sådan enduro skal være. Det skal jo være noget at køre efter for os der kan. Chickenlines er svaret. Som Lars (arrangøren) sagde efter løbet: “Det jeg så idag er EM eller VM niveau”. Måske jeg skulle overveje at lege i en liga der har hvad jeg søger i stedet for at forsøge at få overliggeren hævet i Danmark…. Stof til eftertanke…

 

Generelt, blev alt afviklet fint og stor ros til arrangørerne for at gide og gøre!!!

 

En af de svære bakker. Jeg kørte og sjatgassede meget af dagen så når jeg havde brug for flere omdrejninger, så arbejdede cyklen ikke helt med mig. Måske noget dyse indstilling…?? Eller bare for meget sod i potten.

 

 

Dybt spor, ingen plads til fødder, så hvad gør man??? Jeg fortaler jo for at stå op, men det her gjorde også jobbet :-)

 

 

Ny mand på scenen: Thomas Kongshøj. Crosskører som var ned i dag og snuse lidt til Enduro. Efter sigende skulle han være fløjet hjem fra træningsophold i Spanien kun for at deltage i det her ræs. Lyder mildest talt uovervejet, når han nu er Enduro-Rookie. Et lettere Enduro løb havde nok været mere inspirerende og motiverende. Idag fik han kærligheden at føle og jeg håber ikke han er alt for afskrækket. I et almindeligt Enduro løb vil han med sine cross færdigheder sikkert kunne gøre sig gældende i toppen, På billedet er han fanget i samme hul i isen, som jeg vist lavede et par omgange tidligere. Der røg jeg forover. Ølle (Erik Kristensen) holder pænt og venter til der er fri passage, mens jeg ser en mulighed for at køre ovenover Thomas og videre i teksten.

 

 

Høj solskin fik endnu mere mudder til at titte frem. Egentligt havde frost grader været det bedste, men omvendt så gjorde mudderet det hele meget sværere. Bl.a. at køre uden bagbremse efter 2 timer og til sidst kunne forbremsen næsten heller ikke mere.

 

 

Den her sektion er ikke fantastisk sjov uden bagbremse, men med en fordæk med pigge i, så kan man bremse ret så kraftigt alligevel!

 

 

2 gode hillchimbs under løbet…

 

 

Med 18 minutter tilbage, kørte Jacob Heilmann og jeg ud på sidste omgang. Han var tændt på at give kamp til stregen (selvom jeg var et par omgange foran) og det resulterede i et par styrt. Med få minutter tilbage, parkerede vi lige inden mållinien og kørte over på slaget 14.00, 4 timer efter start. 

 

 

Efter løbet tog Jacob og jeg lige en regnvejrssejrsdans på isen :-)

 

 

Dansk Ekstrem Enduro Mesterskab 2012. Værd at bemærke at nr. 3 er 53 år. Respekt. Håber der kommer nogle udlændige og rokker lidt til ham på 1.pladsen næste år…

 

1. Mig

2. Jacob Heilmann

3. Curt Andersen

 

 

Se flere af Esbens altid super gode billeder, indtil videre kun af mig, men senere kommer der flere af alle deltagerne

 

Translate »

What about my newsletter?

My newsletter goes out on the 1st of every month and basically sums up the past, the present and the future.