Skip to content Skip to footer

Guld i Holsted

1. afd af DM i Enduro blev i dag afviklet et sted mellem Esbjerg og Kolding. Dels på Lindknud motocross bane og på en mark/skov lidt syd for Holsted. Resultatet blev en 1. plads i Elite Klassen – så kan sæsonen ikke starte meget bedre.

Mine forberedelser til denne afdeling….. Siden sidste ræs i Sorø i November, har jeg kørt ca. 4-5 gange på enduro cyklen. Til gengæld en hel del på Trialen, så formen er blevet holdt ved lige. Men uanset hvor meget man kører Trial, så får man ikke den hard-core form der skal til for at excellere i Enduro – en benhård sportsgren. Sammen med trial træningen har jeg flettet lidt styrke og motions træning, men har også tilladt mig nogle hyggelige våde aftener med vennerne, så har ikke været alt for seriøs, set med Enduro-mæssige briller. Den sidste måneds tid har jeg især ikke trænet, idet jeg har prioriteret meget hårdt at gøre alt hvad jeg kunne for at få gjort folk opmærksom på at jeg kan tilbyde underholdning med mit Moto-Show. Det er rigtig tidskrævende, hårdt og vanskeligt. Behovet for underholdning er der, det er bare med at gøre folk opmærksom på at de også kan tænke mig ind i deres arrangementer, på lige fod med så mange andre tilbud om underholdning.

Tilbage til dagen idag…. Jeg tog starten til dagens første Heat, som bestod af den sandede crossbane i Lindknud, hvor der blev kørt på kryds og tværs af sporet. Efter et par omgange med uhyggeligt meget rusten kørestil og kørefejl, blev jeg indhentet af en ny frisk fyr fra Sjælland, ved navn Kristoffer. Yderst spændende overhaling han lavede på mig. Til de der ikke så det, forsøgte han (og gennemførte) at gå udenom mig i et stort sandsving. Vi havde nær kørt sammen og tumlet i luften over kassehoppet, men det gik og det var super fedt – dejligt med lidt bar-to-bar racing :-) Han lagde lidt reel afstand og fik endnu mere foræret, da jeg smed den i et sving og mistede ca. 5 sekunder. Jagten fortsatte og i slutningen af heatet gik alting meget bedre, mine omgangstider blev meget bedre og jeg hentede på ham. Ganske sjovt faktisk. Men jeg nåede ham desværre ikke og blev derfor 2er med et sted mellem 5-10 sekunder op til ham. Det var altså de sekunder jeg skulle indhente på de næste 2 heats på den anden bane…

Hurtigt alting ind i bilen og køre videre til næste heats, som skulle afvikles 25 km. fra crossbanen, på en stor mark med lidt tilhørende skov. Her var trukket et 11 km. spor, som lagde op til high-speed og teknisk kørsel. Umiddelbart til min fordel. Vi skulle køre 2 * 2 omgange, og jeg kørte de hurtigste tider begge gange og dermed vandt jeg samlet på dagen. Meget tilfreds med min stabilitet og balance. Rigtig meget af det som jeg prædiker på mine kurser blev anvendt idag og der var et gennemgående godt flow i min kørsel. Det eneste der undrede mig lidt, var at ham der var bag mig i anden gennemkørsel væltede 3 gange og alligevel holdt samme afstand til mig. Måske han bare kørte meget hurtigere end mig eller også fór han vild på sporet som så mange andre. Who knows.

De 11 km. var en fornøjelse og lugtede meget mere af Enduro end det vi kørte på crossbanen. Kunne have været rigtigt sjovt hvis vi bare havde kørt det hele på det spor, og så rundet heatets længde op til 2-3 timer. Eller evt. bare 5 * 2 omgange, så der blev noget volumen. Generelt en smuk dag med en kølig brise og sol på himlen. Dejligt at komme ud og ræse lidt igen, efter en 3-4 måneders enduro-tør periode.

Lettere overrasket over hvor godt både jeg og min gas gas kørte idag. Ingen vabler, ingen rigtig armpump og problemer. Cyklen spandt som en mis, men lidt flere kræfter ville ikke gøre noget når der var så meget high-speed. Omvendt var det fantastisk i skoven at have så letkørt en motorcykel i det snævre tekniske. Jeg ser frem til næste afdeling i Vordingborg hvor 2. afdeling af de i alt 6 afdelinger skal afvikles.

Fantastisk at der bliver ved med at være nogle der orker det store arbejde der er i at stable sådan et arrangement på benene. Stor tak til tordensskjolds soldater!! Især Enduro Johnny og John Skånvad skal have ros som tovholdere.

Ses i Vordingborg!!!

Translate »

What about my newsletter?

My newsletter goes out on the 1st of every month and basically sums up the past, the present and the future.