Skip to content Skip to footer

Dots Enduro, Skåne – Sverige

Kørte sammen med Gert mod Helsingør, hvor vi mødtes med Jakob XR. Fik ham mast ind i bilen og røg sammen på færgen mod Helsingborg. Der mødte vi Dorthe Dust ‘n Dirt og hendes 2 kompagnoner. Sammen med dem fandt vi med møje og besvær frem til gården, hvor der skulle køres et lille motorløb i den omkringliggende skov. Det viste sig at alle svenskerne havde pigdæk på deres motorcykler, selvom de på forhånd havde sagt, at det ikke gjorde nogen forskel. Jeg fik lov til at låne en boremaskine og nogle skruer af en rar offrod, og så gik jeg igang med at lave pigdæk. Det blev helt godt, men allerede på første prøveomgang kunne jeg mærke at mit fælg snurrede om dækket. Pokkers. Men første heat skulle igang, og jeg snurrede derud af den time det varede. Det gik vist meget godt alligevel, men det var lige ved og næsten, at jeg ikke kom op af bakkerne. Jeg måtte af og skubbe et par gange…

Andet heat fik jeg en ny cykel at lege på. Gert havde fået nok, så jeg sprang på hans 300 KTM (samme model og årgang som den fra Hells Gate) og så ud over stepperne. Til 2. heat fik jeg nye tørre crosshandsker på, men det viste sig hurtigt at være en frygtelig fejl. Jeg måtte ind efter de andre våde, men forede, handsker og så håbe på lidt varme. Det hjalp stort og heatet der varede lidt over en time blev gennemført.

Det har været en super sjov dag. Jeg har aldrig prøvet at køre med pigdæk før og heller ej prøvet at køre et løb i et rigtigt sne spor. Ind i mellem træerne og op af bakkerne var der overalt 3 spor. De yderste til fødderne som balanceklodser og det midterste til cyklen. Hård stilling at holde så lang tid, men rigtig god træning.

Jeg kørte hvad jeg kunne og fik noteret flest omgang fra det danske hold. Men vi fik overordnet set grumme tæv af svenskerne. De kender deres skov og deres føre!!

Efter endt ræs, røg vi til bords, hvor svenskerne havde sørget for et måltid mad til os alle, samt øl og sodavand til at skylle ned med. Hurtigt var det væk, og så i bilen tilbage mod Danmark… 750 km i bilen for 2,5 time på endurojernet i sneen. Man må ofre sig for den gode træning!

Translate »

What about my newsletter?

My newsletter goes out on the 1st of every month and basically sums up the past, the present and the future.