Skip to content Skip to footer

Endelig…

For nogle dage siden smed jeg et link ind på Facebook med ønsket om at høre nogle forskellige “jeg-har-også-brækket-mit-kraveben” historier. Ud af det kom en masse god læsestof og kontakter. Bl.a. satte Claus Rittig fra Ålborg mig i kontakt med en af hans venner fra Århus Amtssygehus. Det blev hurtigt til et opkald og idag var jeg så til undersøgelse med nyt røntgen billede i Århus. Claus Rittigs ven endte med at sende mig videre til hans kollega Lars Gorm, som tog sig helt suverænt af mig. Vi talte det hele igennem, fordele, ulemper, min fysik, min dagligdag og ønsker for fremtiden og ikke mindst – hvordan er det lige mit kraveben sidder? Det sidder således at knoglen pt. er forkortet med 1 cm… Og Lars kunne mærke at det ikke sad helt efter bogen omme ved skulderbladene (hvilket andre også har bemærket).

Læger skal jo holde deres ryg fri – lige såvel som alle andre brancher hvor man tager ansvar og udfører vigtige opgaver som har konsekvenser. Jeg fik ham til at sætte sig i mit sted, og så var der ingen tvivl… Risikoen ved operation var nemlig som jeg også fik bekræftet fra en overlæge i Silkeborg, nemlig lige til at overse og i stort set alle tilfælde sker der intet.

Ud af snakken kom en aftale om operation her på fredag d. 13. (!) kl. 8.45. Jeg vågner igen omkring kl. 10.00 og så ser vi hvordan jeg har det. Jeg burde være hurtigt ude og køre noget MTB (2-3 uger). Det vigtigste er at jeg ikke skvatter på kravebenet og brækker det, når skinnen sidder derinde. Det er noget rigtig rod, hvis det sker. Så om 6 måneder piller de den ud igen og så er der frit slaw igen :-)

Det jeg kunne gøre er at lade det være… Det vil tage en del tid endnu og så om 4-6 uger vil det begynde at fæstne rigtigt. Indtil nu er der dannet en del knoglemasse, som bare ikke endnu fører de 2 knogler sammen. Det vil komme og så vil jeg få den her bule på kravebenet som så mange andre. Hvorfor så lave det om? Fordi jeg ved at blive opereret fjerner risikoen for at få skader i nakke/ryg/skulder i fremtiden som konsekvens af forkortet kraveben. Og det er da værd at tage med!? Plus jeg er hurtigere igang igen… Det ville jeg så allerede være nu, hvis jeg bare var blevet opereret fra starten, men så var der jo noget med en lever og nyre, som skulle have lidt ekstra tid…

Det er lidt af en logistisk udfordring at operationen lige akkurat skulle være på fredag, dels fordi det er den sidste tid Lars har inden sommerferien, og dels fordi jeg skal til Landskrona Karneval i Sverige og lave shows med Morten. Det bliver en værre køren frem og tilbage – men det er min chance for at blive opereret og få gjort det der skulle have været gjort for 6 uger siden. Men hellere brænde et par tusind af på diesel og broer end at vente 4-5 uger yderligere!

Translate »

What about my newsletter?

My newsletter goes out on the 1st of every month and basically sums up the past, the present and the future.