Skip to content Skip to footer

Enduro Kursus 1 afholdt

Igår blev Enduro Kursus 1 afholdt. Det fungerede således at de 6 tilmeldte, min kammerat og fotograf og jeg mødtes på en nærliggende tankstation og kørte i fælles flok ud mod skoven. Her tog vi hul på kanelstangen og kaffekanden. Der blev kort instrueret i hvor der måtte køres og plan for dagens kursus, hvorefter vi kørte nogle fælles omgange på sporet. Det viste sig at være svært at finde vej, på trods af at der var spor at køre efter.

Dernæst gik vi til den med kør-over-træstammer træning. Der blev arbejdet med at markere på træstammen med forhjulet, så resten af cyklen let kommer med over. Bagefter kørte vi i snæver skov og åbnede sving, stod op og øvede os i at komme op af stejle bakker med meget lidt tilløb. Vægtfordeling, afsæt, kropsplacering og fremadrettet syn var nøgleordene her.

Efter en frokostpause fortsatte vi med dagens mest bøvlede og energikrævende øvelser – nemlig forcering af træstubbe og kørsel i lag på lag grene, kviste, blade og løs jord – rigtig bøvlet, sejlende og anstrengende. Dagen blev sluttet af med at flytte grænsen for hvad det vil sige at nærme sig et sving, og rent faktisk bruge bremserne (med e i bremser :lol:  ) og drifting teknikken blev også luftet.

Til kursisterne igår vil jeg ønske dem held og lykke med at fortsætte deres udvikling. Min erfaring er, at nylærte teknikker og nyerhvervet viden skal bruges og afprøves så meget som muligt umiddelbart efter et kursus. Så hvis I læser med derude, så giv jer selv en lussing og kom ud på den motorcykel og leg og indarbejd jeres nye viden!!!

Det er igennem leg at indlæring er bedst!

Jeg glæder mig til de næste 2 fredage, hvor jeg igen vil gøre mit bedste for at lære jer Enduro teknikker.

Translate »

What about my newsletter?

My newsletter goes out on the 1st of every month and basically sums up the past, the present and the future.