Skip to content Skip to footer

Spontan invitation til Supermotard og Indoor Skydiving

En af mine nyeste bekendtskaber, den tidligere jægersoldat Mikkel Schjøtz og nu indehaver af et konsulentfirma samt en klub (hhv. www.raceconsult.dk og “De Helvedes Karle” klub www.bodydrug.dk) gav mig et frisk kald sent lørdag aften mens jeg var på arbejde. Et “De Helvedes Karle” arrangement syd for grænsen mistede i 11. time en deltager, så der stod pludselig en plads åben, som han synes jeg skulle have. Jeg fik solgt mine vagter om søndagen, og sagde ja tak!

Kl. 2.15 lørdag nat mødtes jeg med Mikkel i Bredballe og kørte til mødestedet med de andre i Kolding kl. 3.00. Derfra direkte til Dortmund, hvor en tysk stuntmand lever af at lave supermotard og gokart træning og stunts i film. Mikkel havde arrangeret denne træning, som gav hver mand ca. 1,5 time på nogle specialbyggede maskiner, uden voldsomme kræfter. Det var min første gang, og det gik forrygende. Mange af tyskerne spurgte hvor jeg trænede normalt og hvor mange år jeg havde kørt. Ejeren, Lothar Schauer, af stedet og tidligere indehaver af flere forskellige stunts-verdensrekorder (www.motorrad-schule.de) spurgte også ind til mine supermotard-erfaringer, og jeg fortalte ham at jeg kører en del trial. Så faldt 5-øren… Hans erfaringer er altid de samme med trial-kørere. De forstår motorcykler hurtigere, lærer nye teknikker bedre, har bedre balance osv. osv.

Efter endt træning hos Lothar, tog Mikkel os videre til en ny udfordring – lær at falde som en falskærmudspringer. Stedet i Bottrop (www.indoor-skydiving.de) bød på en stor lukket cylinder med vindhastigheder op til 200 km/t. På med en dragt, i med ørepropper, på med en hjelm og briller, en kort instruktion i teknikkerne og så ellers bare ind en efter en med en instruktør. Første gang var grænseoverskridende og alt for fedt. Tumlede rundt til højre og venstre og bankede migselv ind i cylinderens vægge og røg op og ned helt tilfældigt. Men alligevel fik jeg i andet forsøg bedre fat i teknikken og i 4. og sidste 2 minutters skydive, gik det helt godt og jeg bevægede mig alene derinde i længere tid end de andre forsøg. En helt genial oplevelse! Begge vores instruktører lavede de vildeste opvisninger for os og fik alle os andre til at virke som absolut nybegyndere. Hvilket vi mere eller mindre alle var, lige med undtagelse af den tidligere elitesoldat Mikkel.

Jeg håber jeg får fingre i billeder og video fra denne dag snarest… jeg fandt dette lille klip på youtube fra stedet vi var. Sådan skal det gøres!!

Translate »

What about my newsletter?

My newsletter goes out on the 1st of every month and basically sums up the past, the present and the future.